Lărgirea unei străzi din Capitală costă tot 10 milioane de euro, deși s-a renunțat practic la jumătate din proiectul scos inițial la licitație și pentru care constructorul a depus ofertă

  • acum 1 an

Proiectul actual de lărgire a Șoselei Fabrica de Glucoză din Capitală va costa tot 10 milioane de euro, deși lucrările au fost înjumătățite față de proiectul inițial scos la licitație și pentru care constructorul câștigător a depus oferta. Autoritățile bucureștene au decis anii trecuți, după ce au lansat licitația și constructorii au depus ofertele finale, să renunțe la realizarea unui drum colector, a circa 400 de locuri de parcare și a unei bretele cu două benzi dinspre Calea Floreasca. În ciuda modificărilor, licitația nu a fost anulată și relansată, ci contractul a fost semnat așa. Acum constructorul a realizat noul proiect, mai puțin complex, dar Primăria anunță că valoarea contractului este aceeași cu cea din oferta licitației pentru proiectul inițial. 

Informația pe scurt:

    – În februarie 2014 Primăria Capitalei a scos la licitație lărgirea la patru benzi a Șoselei Fabrica de Glucoză. Caietul de Sarcini stipula că lucrările vor fi executate conform specificațiilor tehnice din Studiu de Fezabilitate (SF)
    – În SF se arăta că din cei 1,8 km ai proiectului, pe circa 1 km, pe lângă cele patru benzi, va fi realizat un drum colector cu două benzi și circa 400 locuri de parcare. Pe acest kilometru platforma proiectului de drum este de 39 de metri, față de 24 de metri căt e pe restul de drum lărgit. 
    – Constructorii și-au întocmit ofertele în baza acestor specificații și le-au depus final în aprilie 2014. 
    – Autoritățile Bucureștene au modificat ulterior detaliile proiectului: au stabilit un nou culoare de expropriere și au decis ca drumul colector, parcările și o bretea cu două benzi de pe Calea Floreasca să nu se mai facă, dar nu au anulat licitația în ciuda modificărilor. 
    – După 32 de luni, contractul este atribuit pe circa 10 milioane de euro. Practic, firma câștigătoare care a depus o ofertă pentru proiectul cu specificațiile din SF – cu parcări și drumuri colectoare – realizează acum proiectul fără acestea, dar la aceeași bani. 

Detalii mai multe pe hotnews

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Shares