Directorul economic al Spitalului Universitar din Capitală a demisionat; doi asistenţi sunt în greva foamei

  • acum 1 an

Directorul economic al Spitalului Universitar din Capitală, Liana Păuleanu, şi-a anunţat demisia, miercuri, reclamând atitudinea managerului, Adriana Nica, în timp ce o echipă a Corpului de control al ministrului Sănătăţii face verificări la unitatea medicală. De asemenea, mai mulţi asistenţi şi infirmieri care s-au declarat nemulţumiţi de condiţiile de lucru au protestat din nou miercuri, iar doi dintre ei sunt în greva foamei. Unul dintre asistenţi a recurs la această formă de protest în urmă cu două zile, miercuri având nevoie de ajutor medical după ce i s-a făcut rău.

Mai mulţi asistenţi medicali şi infirmieri nemulţumiţi de condiţiile în care lucrează au protestat miercuri dimineaţă în curtea spitalului, pentru a doua oară în această săptămână, ei acuzându-l pe managerul Adriana Nica de lipsa investiţiilor, deşi fondurile alocate de Ministerul Sănătăţii sunt suficient de mari.

Unul dintre asistenţii care au protestat în faţa spitalului se află de două zile în greva foamei, iar miercuri a avut nevoie de îngrijiri medicale după ce i s-a făcut rău. Bărbatul, Daniel Simion, a refuzat să i se facă analize la spitalul unde lucrează şi a fost transportat la Spitalul Militar. O altă asistentă a anunţat miercuri că intră în greva foamei.

De asemenea, directorul economic al instituţiei, Liana Păuleanu, a demisionat din funcţie. „Menţionez că nu accept să fiu tratată aşa cum aţi avut amabilitatea să o faceţi ieri în prezenţa Corpului de control al Ministerului Sănătăţii. Vă rog frumos să trataţi subordonaţii cu respect şi să vă asumaţi deciziile luate”, a scris directorul financiar-contabil al Spitalului Universitat în demisia înaintată miercuri dimineaţa managerului spitalului, potrivit Digi 24.

Începând de marţi, Corpul de Control al ministrului Sănătăţii face verificări la Spitalul Universitar pentru a vedea modul în care au fost folosiţi banii alocaţi.

Fostul ministru al Sănătăţii Vlad Voiculescu a postat pe pagina sa de Facebook un filmuleţ în care apar grămezi de mobilier şi aparatură veche în curtea Spitalului Universitar. „S-a făcut curăţenie înainte de control”, a scris fostul Voiculescu.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Shares